Tips voor vaatwasmachine in topconditie!

U heeft een topmachine en wilt deze natuurlijk in topconditie houden. Belangrijk is zelf na iedere dag hard werken even de machine na te lopen. Wij geven u 6 tips waarmee u uw eigen machine in topconditie kunt houden.

1. Ontharder bijvullen

De ontharder zorgt dat het kalk in het water zich niet kan vastgrijpen aan de machine en het vaatwerk. Door deze tijdig bij te vullen met regeneratie zout voorkomt u een kalkaanslag. Doe dit wel voordat u een aantal wasprogramma’s gaat draaien. Het water uit de ontharder zal namelijk overlopen. Dit is water met een heel hoog zout gehalte. Zou u de machine een hele nacht laten staan met dit water, zal het zout zorgen voor een aantasting van de machine. Door direct een aantal wasprogramma’s te draaien wordt overtollig zout weggespoeld.

2. Hygiëne programma draaien

Het hygiëne programma is speciaal ontwikkeld om de machine op plekken schoon te maken die het oog niet zien. U draait dit programma met de speciale hygiëne tabletten.

3. Pomp de machine af

Pomp na een avond afwassen de machine af. Dit doet u door de knop een aantal seconde ingedrukt te houden. Het vuile water loopt weg, zodat u de volgende dag met vers waswater kunt beginnen.

4. Maak de zeven op de juiste manier schoon

Pas nadat het vuile waswater is weggepompt, kunt u de zeven weghalen om schoon te maken. Spoel deze goed af bij een wastafel. Zet ze niet vuil in de vaatwasmachine om ze daarmee schoon te maken. Het vuil zal van de zeven af spoelen en in de pompen terecht komen. Kijk ook goed of er geen bestek of andere voorwerpen onder in de wastank belanden. Als u de volgende dag de machine opstart, zal dit in de pomp terechtkomen met alle gevolgen van dien.

5. Maak de wasarmen schoon

Als er vuil in de wasarmen komt, kunnen deze tegen elkaar gaan draaien. Dit kan onnodige slijtage veroorzaken en dat is zonde. Maak ze dus na iedere avond gebruik even schoon. Hoe dit bij uw machine werkt, leest u in de gebruikshandleiding.

6. Laat de machine regelmatig controleren

Uw machine wordt iedere avond intensief gebruikt en maakt heel wat kilometers. Denkt u maar eens aan uw auto, na hoeveel uur rijden of stationair draaien gaat u naar de garage toe? Bij een vaatwasmachine is dat net zo belangrijk. Kleine onderdelen kunnen slijten, waardoor grotere onderdelen tegen elkaar aan gaan lopen. Dat veroorzaakt slijtage die uiteindelijk stilvallen zal veroorzaken. En dat natuurlijk net als het restaurant vol zit. Door op tijd uw machine te laten controlen, voorkomt u uitval en onnodige kosten.

 

Hobart dealer Noord Nederland Techno Horeca