Grootkeuken

De keuken van de toekomst

Ja, je leest het goed; de keuken van de toekomst. Dit houdt niet in dat het een buitenaardse keuken is die alles zelf kan. Het houdt in dat er veel efficiënter gewerkt kan worden met altijd dezelfde kwaliteit voedsel. Dit geeft de kok veel meer vrijheid welke uren hij of zij werkt, want met dit concept kan het eten al van tevoren bereid worden en ‘s avonds geserveerd worden. Gelukkig zal dit niet compleet de chef-kok vervangen, maar ze kunnen hun tijd nu beter besteden aan andere werkzaamheden in de keuken. Zo kan de chef-kok meer energie steken in het op smaak brengen van de gerechten en de opmaak van de borden voor het uitserveren. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de keuken van de toekomst.

Tekort aan keukenpersoneel oplossen?

Heeft jouw horecazaak een tekort aan keukenpersoneel? Dat valt gedeeltelijk op te lossen door de keuken van de toekomst. Koken blijft mensenwerk, maar het kan door innovatieve apparaten een stuk makkelijker gemaakt worden. Veel grote ketens maken al gebruik van de keuken van de toekomst, dus waar wacht je nog op? 

Bij een innovatief apparaat kan je bijvoorbeeld denken aan het warmhouden van je gerecht. Hierdoor hoeft de chefkok niet altijd ‘s avonds in het restaurant aanwezig te zijn, maar kan hij of zij overdag alles voorbereiden. Een voorbeeld hiervan is het bakken van een biefstuk. Een biefstuk kan in de middag al gebakken worden en vervolgens warm worden gehouden in een Holding lade of kast. De kwaliteit van de biefstuk wordt zelfs nog beter door het “rusten”, maar blijft op temperatuur waardoor het mogelijk is om deze ‘s avonds pas uit te serveren. De chefkok wordt hierdoor niet vervangen, maar het werk wordt gemakkelijker en flexibeler gemaakt.

Tekort aan keukenpersoneel oplossen?

Heeft jouw horecazaak een tekort aan keukenpersoneel? Dat valt gedeeltelijk op te lossen door de keuken van de toekomst. Koken blijft mensenwerk, maar het kan door innovatieve apparaten een stuk makkelijker gemaakt worden in de keuken. Veel grote ketens maken al gebruik van de keuken van de toekomst, dus waar wacht je nog op? 

Bij een innovatief apparaat kan je bijvoorbeeld denken aan het warmhouden van je gerecht. Hierdoor hoeft de chefkok niet altijd ‘s avonds in het restaurant aanwezig te zijn, maar kan hij of zij overdag alles voorbereiden. Een voorbeeld hiervan is het bakken van een biefstuk. Een biefstuk kan in de middag al gebakken worden en vervolgens warm worden gehouden in een innovatief apparaat. Het biefstuk blijft even lekker en op temperatuur waardoor het mogelijk is om deze ‘s avonds pas uit te serveren. De chefkok wordt hierdoor niet vervangen, maar het werk wordt gemakkelijker en flexibeler gemaakt.

Binnen een half jaar de investering terugverdiend

De keuken van de toekomst is een flinke investering op het eerste gezicht, maar vaak kan de investering zich al binnen een half jaar terugverdienen. Dit komt doordat er minder keukenpersoneel nodig is. Daarnaast is de keuken van de toekomst geheel gasvrij en er zijn ook geen afzuigkappen meer nodig. Dit scheelt een hoop energiekosten die op dit moment vrij hoog liggen. 

Wij snappen dat je een beetje sceptisch kan zijn over de keuken van de toekomst en daarom vertellen onze accountmanagers er graag meer over.

Het product dat het beste bij jou past!

Techno Horeca levert grootkeukens op maat aan de hand van jouw wensen en behoeften. Voor iedere situatie hebben wij een geschikte oplossing en daarom adviseren wij je graag. Onze collega`s hebben elk hun eigen expertise en staan je graag te woord, neem hier contact op. Daarnaast kan je ook direct een offerte aanvragen als je al precies weet wat je nodig hebt.

Ideaal voor zorginstellingen

De keuken van de toekomst is naast de horeca ook mega geschikt voor zorginstellingen. Vaak is het lastig om in het weekend keukenpersoneel te krijgen voor in de zorginstelling, maar daar hebben wij een oplossing voor. Door innovatieve apparatuur is het mogelijk om maaltijden tot wel 72 uur warm te houden. Op deze manier kan de kok op vrijdag alle warme maaltijden voor de bewoners maken en die kunnen vervolgens op zaterdag en zondag geserveerd worden.

Perfect voor all you can eat restaurants en catering

In all you can eat restaurants en bij catering wordt er vaak gebruikgemaakt van au bain marie warmhoud bakken. Deze bakken maken gebruik van gas aan de onderkant die de condens in de bakken verwarmt, waardoor het eten warm blijft. Het nadeel aan deze bakken is dat de gehele bak warm wordt en er bijvoorbeeld op pindasaus een harde korst ontstaat. Doordat de gehele bak warm wordt brandden mensen en kinderen hun vingers, terwijl dat door nieuwe technologieën niet meer hoeft te gebeuren. Bij de nieuwe manier van au bain marie wordt er namelijk geen gebruik meer gemaakt van condens. Hierdoor wordt niet meer de gehele bak warm en ontstaat er geen harde korst meer op het voedsel. Geïnteresseerd in deze nieuwe technologie? Bekijk dan hieronder het product.